Waarom kunnen we misselijk worden?
Er zijn twee hoofdfuncties van misselijkheid te benoemen. Ten eerste wil je lichaam herhaling voorkomen. Door jou alert te maken is de kans groter dat je niet nogmaals hetzelfde doet waar je zo misselijk van bent geworden. Ten tweede wil je lichaam herstellen. Alles wat het lichaam ziek kan maken, moet er uit. Daarom is misselijkheid en braken met elkaar verbonden. Door te braken zorgt je lichaam ervoor dat je lichaam als het ware wordt gezuiverd.

Langdurige misselijkheid wil niemand
Als het om voedsel gaat dan zijn het externe factoren die relatief snel door het lichaam te herstellen is. Alleen is dit niet het enige wat misselijkheid kan veroorzaken. Naast maaginfecties, tot stress, migraine, e.d. kunnen ook medicijnen ervoor zorgen dat je misselijk wordt. Daarbij kan je denken aan een chemotherapie waar misselijkheid een van de bekende bijwerkingen is. En juist bij de agressieve chemobestrijdingen helpen anti-misselijkheidsmedicijnen vaak niet. In die gevallen kan cannabis een uitkomst zijn om misselijkheid tegen te gaan.

Werkende stoffen
Vanaf 1975 worden er al studies gedaan naar het effect van cannabis tegen misselijkheid. Uit alle research en onderzoeken die daarna nog heeft plaatsgevonden is naar voren gekomen dat cannabinoïden misselijkheid en overgeven tegen gaan. Vooral THC speelt een belangrijke rol hierbij, omdat het bepaalde receptoren van ons endocannabinoïden-systeem in beweging zet. In het bijzonder de werking van cannabinoiden op de CB1-receptoren. Deze zorgen ervoor dat cannabis uitermate geschikt is tegen misselijkheid.

Complexe cannabisplant werkt samen
In de loop der jaren zijn er ook synthetische oplossingen gemaakt tegen misselijkheid, maar ieder keer komt naar voren dat de plantaardige cannabisplant een stuk effectiever is. Dit heeft te maken met de complexe samenstelling van de cannabisplant waarbij alle stoffen elkaar versterken of ondersteunen en daardoor effectiever worden. In tegenstelling tot synthetische oplossingen waar alleen de belangrijkste werkzame stoffen wordt gebruikt. Het is een samenspel van alle stoffen die kunnen zorgen het gewenste effect en dat is niet zo makkelijk chemisch te simuleren.

Conclusie
Cannabis kan je helpen om langdurige misselijkheid tegen te gaan, waardoor de dat de levenskwaliteit positief kan beïnvloeden. Het is altijd verstandig om eerst de reguliere kanalen uit te proberen en bij twijfel een arts te raadplegen met de vraag of cannabis een oplossing is die voor jou kan werken.

Bron: mediwietsite.nl