hennepindustrie.nl
28 februari 2023

Nieuwssite; hennepindustrie

hennepindustrie.nl is opgericht in 2023 met het doel om geïnteresseerden op een professionele manier te informeren over industriële hennep (vezelhennep) in Nederland en het buitenland.Nadat in 2020 cannabisindustrie.nl werd opgericht, kwam al snel het idee om ook voor de (vezelhennep-)industrie een ‘zuster’-website te maken.

De hennepindustrie is namelijk nog ouder dan de cannabisindustrie in Nederland. Vezelhennep was essentieel bij de scheepsbouw in de Gouden Eeuw. Echter was het lang weer vergeten, totdat enkele ondernemers het weer aandurfden.

Sindsdien zijn er meerdere ondernemers en boeren aan de slag gegaan met vezelhennep. In 2022 werd er op 1.684 hectare vezelhennep verbouwd volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Profiteren deed de branche ook van de opkomst van cannabidiol (CBD). Helaas mogen de toppen niet verwerkt worden in Nederland, waardoor deze geëxporteerd moeten worden naar bijvoorbeeld Duitsland om daar tot CBD olie en/of andere producten te worden verwerkt. Daarom vind op dit moment een lobby voor plaats, evenals om CBD in de warenwet te krijgen.

Daarnaast zijn er nog andere problemen voor de industrie, zoals de nieuwe landbouwregels die vanaf dit jaar in zijn gegaan en catastrofaal zijn voor de industrie.

Reden genoeg dus voor een aparte nieuwswebsite voor de hennepindustrie.

Share this on Facebook
Thanks to our friends @
hennepindustrie.nl

RELATED NEWS

smokers port cannabis best coffeeshop amsterdam
29 juni 2017

Are Pot Smokers just like anyone else?

Not to be that person who says “I told you so,” but a new study has concluded that pot smokers are not a bunch of lazy slackers but indeed well-adjusted human beings who cross a large swath of society’s diverse types of individuals.

more