6 april 2023

NBA test niet meer op cannabis

Basketballers van de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA hoeven nooit meer te vrezen voor een positieve dopingtest voor wiet. Testen op cannabisgebruik is er namelijk niet meer bij de komende zeven jaar, zo blijkt uit de nieuwe overeenkomst tussen de spelers en de sportbond. Ook opvallend is dat NBA-spelers mogen investeren in zowel bedrijven voor sportweddenschappen als cannabisondernemingen!

NBA bevestigt liberaal cannabisbeleid

Met de nieuwe deal tussen bond en spelers toont de National Basketball Association (NBA) zich van haar meest progressieve kant. Zeker in Amerika – waar cannabis op federaal niveau nog altijd verboden is – is niet meer testen op drugs – ook al is het ‘maar’ wiet – zeker nog niet gemeengoed.

Nou moeten we er wel bij zeggen dat er in de praktijk al drie jaar lang geen NBA-speler meer is getest op cannabis. Maar dat was dus een ’tijdelijke opschorting’, nu is dat tijdelijke aspect veranderd in een permanent verbod op testen op cannabis in de zogeheten Collective Bargaining Agreement.

Share this on Facebook
Thanks to our friends @
CNNBS

RELATED NEWS

Delivery-man
8 juni 2021

Amazon Gives the Green Light to Marijuana

Online retail giant Amazon nixes drug tests for marijuana and announces support for cannabis policy reform. Online retail powerhouse Amazon announced on Tuesday that it would support efforts to legalize...

more