bestcoffeeshopamsterdam bestweedamsterdam
15 februari 2016

50% NL-ers wil regulering wietteelt

Vijftig procent van de Nederlanders is voor het reguleren van cannabisteelt. Dat is ruim boven het percentage dat tegen het gedoogbeleid voor cannabisteelt is, namelijk 37 procent.

Dertien procent van de respondenten heeft hier geen mening over, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Motivaction. Het onderzoek is gedaan in samenwerking met de Groningse hoogleraar Jan Brouwer.

Op dit moment wordt de verkoop en het gebruik van cannabis gedoogd, maar de teelt en verkoop van de softdrugs is strafbaar. Uit het onderzoek onder 1.019 Nederlanders blijkt dat 66 procent van de Nederlanders dat gedoogbeleid ‘hypocriet’ vindt.

Motvaction heeft de respondenten drie opties voorgelegd, namelijk het verbieden, reguleren of volledig vrijgeven van de hennepteelt. De meerderheid (57 procent) koos voor gereguleerde hennepteelt. Daarnaast wil 29 procent dat het verboden blijft, en 14 procent is voor het vrijgeven van de teelt.

Share this on Facebook

RELATED NEWS

15 maart 2017

What’s up in Berlin?

In Germany, following on from Bremen, Berlin has now decided to relax what is in any case its relatively liberal cannabis policy, compared to the national policy, making it the second federal state within six months to do so. Politicians would at last like to regulate trade in cases of possession of up to 15 grams of cannabis, which involves merely a written warning and no fine.

more