7 juni 2022

Grotenhermen leidt de strijd voor medicinale cannabis vanuit bed

Cannabis heeft een enorme potentie als geneesmiddel, aldus de Duitse arts Franjo Grotenhermen. Liggend op een brancard was hij afgelopen weekeinde (3 juni 2022) aanwezig in bioscoop Lab111 bij de documentaire over zijn strijd voor mediwiet.

Franjo Grotenhermen (64) is een bezienswaardigheid. Het gebeurt niet vaak dat een arts-onderzoeker het publiek toespreekt vanuit horizontale positie. In de filmzaal van Lab111 krijgen de liggende houding en de brancard van Grotenhermen vrijdag nog een extra dimensie: de ruimte deed in het verleden dienst als pathologisch anatomisch laboratorium van het Wilhelmina Gasthuis.

Door de aderen van Grotenhermen stroomt echter nog bloed. Alleen schuilt er wel een probleem in zijn hart- en vaatstelsel. Door een versmalling van de bloedvaten kan hij per dag slechts een uurtje rechtop zitten of lopen. Hij vertelt het voor aanvang van de documentaire The doctor waarin hij hartstochtelijk pleit voor de erkenning van de geneeskrachtige werking van cannabis. Zelf kan het spul hem helaas niet echt helpen. Hij gebruikt het soms kortstondig, maar op de lange termijn biedt het (lees verder)

Share this on Facebook
Thanks to our friends @
Het Parool

Written by
Jop van Kempen

RELATED NEWS

21 december 2021

UPDATE: WEED 6 Cannabis and Autism

At first, Joann Fouquette’s son, Ezra, was hitting all the milestones. It’s what every new mom hopes for: a happy, healthy baby. But around 17 months, things started to change....

more