Waarom wordt je high?

Wanneer de werkzame stoffen van cannabis in je lichaam terechtkomt, neemt het dopaminegehalte in je hersenen toe. Dopamine is een hormoon dat ervoor zorgt dat we ons fijn en goed voelen.

Hoe lang duurt het voordat je iets voelt?

Als je cannabis rookt, dan voel je waarschijnlijk binnen tien minuten al iets. Wanneer je het echter eet, dan moet je minimaal dertig minuten tot twee uur wachten voordat je iets voelt.

Hoe lang werkt het door?

De high die je krijgt na het roken of vapen van cannabis, duurt maximaal drie uur. De effecten zijn echter het sterkst tijdens de eerste 10-15 minuten nadat je het hebt geconsumeerd.

Hoe lang blijft het in je lichaam?

Volgens onderzoek verdwijnen THC-metabolieten gemiddeld binnen 4,9 dagen uit je systeem. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren.

Kies het Juiste Moment op de Dag

Zeker als je nieuw bent, is het moment van de dag belangrijk. Na het consumeren van cannabis zal je je anders gaan voelen. Het is dan ook verstandig dat je geen taken meer te doen hebt. En plan vooral erna ook geen belangrijke activiteiten of verantwoordelijkheden. De kans is groot dat je na consumptie niet heel actief meer bent.

Zorg voor de juiste omgeving

Maak de omstandig zo dat je zorgt voor de juiste omgeving. Als je een date hebt met iemand, dan haal je waarschijnlijk alles uit de kast. Zo zet je de juiste muziek op, doe je sfeerverlichting aan en heb je lekkernijen in huis waar je beide van kunt genieten.

Kies voor een soortgelijke aanpak als je voor de eerste keer wiet gaat roken. Creëer een comfortabele en veilige omgeving waarin je je op je gemak voelt. De ambiance heeft namelijk veel invloed op deze eerste kennismaking met het onbekende.

Blijf Gehydrateerd

Een van de eerste fysieke symptomen nadat je wiet hebt gerookt, is een “cottonmouth”. Zoals de naam al doet vermoeden, voelt de binnenkant van je mond dik en droog aan, alsof er een bol katoen in zit. Bij sommige mensen kan dit een ongemakkelijk en onrustig gevoel geven.

Je kunt dit het beste tegengaan door gehydrateerd te blijven. Zet daarom een kan met water naast je, zodat je wat kunt drinken als je merkt dat je een droge mond krijgt. Suikerhoudende dranken, zoals sap of frisdrank, werken ook.

Bereid je van tevoren voor op de munchies

Je weet dat de wiet begint in te werken als je plotseling de drang krijgt om je hele voorraadkast met eten te plunderen. Dit fenomeen staat bekend als de Munchies. Kort uitgelegd: de psychotrope chemische stof THC in marihuana misleidt je hersenen, zodat je het gevoel krijgt dat je moet eten. Dit leidt tot een schijnbaar eindeloze eetlust die in ieder geval een uur aanhoudt.

Bereid je voor op het moment dat de munchies toeslaan door je favoriete chips of een andere makkelijke snack in huis te halen. Eten kan de onaangename bijwerkingen van een high verlichten. Maar zoals voor alles in het leven geldt: doe het met mate.

Eet een beetje voordat je begint met consumeren

Je weet vast wel dat je sneller dronken wordt als je alcohol drinkt op een lege maag. Dit komt omdat eten de opname van de alcohol vertraagt wanneer het door je dunne darm gaat.

Dit geldt ook voor het roken van cannabis. Eet bijvoorbeeld een paar crackers voordat je van start gaat om de high een beetje te vertragen. Uiteindelijk haal je zo het beste uit de hele ervaring.